Wat is YoniTherapie?

Een massage, en vooral een yonimassage, biedt een kostbaar moment van ultieme rust en bezinning. Plotseling ben jij het absolute middelpunt, en alle aandacht is volledig op jou gericht. Het draait puur om jou, om jouw lichaam, jouw geest, en jouw vrouw-zijn. Gedurende enkele uren kun je alles even vergeten en je volledig op jezelf concentreren.

Yoni-therapie/massage is echter niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat je begrijpt wat het inhoudt voordat je eraan begint. Als je meer informatie wilt, stuur me gerust een e-mail. Yonitherapie is een ervaring die zeer ‘lichamelijk’ is, en nogmaals, je moet er echt klaar voor zijn.

Bij het begin van de sessie (of via e-mail van tevoren) krijg je een duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren. Ik wil graag weten waarom je voor een yoni-massage hebt gekozen, wat je wensen, verlangens, fantasieën en/of angsten zijn. Samen maken we afspraken over jouw grenzen. Veiligheid en vertrouwen zijn van enorm belang bij een yonimassage, en alles gebeurt langzaam, rustig, op jouw tempo. Op elk moment kun je simpelweg “stop” zeggen als je iets als onprettig ervaart.

Elke yoni-massage begint met een uiterst zachte inleidende massage. In het begin behoud je je beha en slipje, en lig je onder een zachte doek. Gedurende de zachte massage worden je beha en slipje uitgedaan, maar je blijft nog steeds onder de doek liggen. Dit draagt bij aan een prettige en vertrouwde sfeer, waarin veiligheid en intimiteit centraal staan.

Gedurende de rest van de sessie ben je naakt. Er worden hoogwaardige oliën gebruikt voor de massage. De focus ligt op volledige rust en ontspanning. De inleidende massage duurt ongeveer 45 minuten en gaat geleidelijk over in de yoni-massage. Het is echter belangrijk op te merken dat de massage niet continu gericht is op je yoni. Op deze manier wordt geleidelijk je seksuele energie in je hele lichaam opgewekt, en wordt je lichaam steeds gevoeliger. Dit leidt tot een staat van opwinding die langdurig zal aanhouden.

Het gaat erom dat je gevoelens weer toelaat, nieuwe gevoelens toelaat. Je hoeft niets terug te doen en je behoudt altijd volledige controle. Je hoeft alleen maar te ontvangen en niets te geven. Er zijn geen verwachtingen waar je aan moet voldoen, helemaal niets. Je kunt gewoonweg jezelf zijn en jezelf voelen…

Je voelt je veilig, je voelt dat je met respect en liefde behandeld wordt. De handen die je voelt hebben een helende taak en brengen niets negatiefs. Helaas hebben sommigen van ons in het leven geleerd dat het juist andersom is. Het is een (grote) stap om je lichaam én je yoni te laten aanraken door een ‘vreemde’, maar het is fantastisch dat je je toch veilig en geborgen voelt. Het is al een bijzondere ervaring op zich om te voelen dat “het” dienstbaar is aan iets anders, dat het de poort en de sleutel is tot jouw diepste emoties. Het is een geheel nieuwe en ongelofelijk intense ervaring voor velen.

Je voelt compleet nieuwe sensaties, je wordt op een andere manier en op andere plekken aangeraakt… Maar het belangrijkste is dat als je voor deze massage kiest, het heerlijk is om het middelpunt te zijn, naakt en kwetsbaar, en te voelen dat je niet gekwetst wordt, maar verzorgd en vertroeteld. Je zult je anders voelen, je zult je weer jong, mooi, aantrekkelijk, verleidelijk en sexy voelen. Je ervaart simpelweg dat je alleen maar hoeft te ontvangen…