Beschadigd…

Als je pijn hebt door gebeurtenissen in je verleden, kan yonitherapie, mits zorgvuldig opgebouwd en met oog voor jouw gevoeligheden, een weg bieden naar heling.

Diepgaande gesprekken waarin je open kunt praten over alles, met respect behandeld wordt, maken deel uit van een zorgvuldig opgebouwd programma van massages. Deze massages helpen je geleidelijk je lichaam, kracht, seksualiteit en vrouwelijkheid te herwinnen. Het opnieuw leren omgaan met je lichaam, het ervaren van respect en veiligheid, het openlijk praten (zelfs met een man!)… dit alles kan bijdragen aan verwerking. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat ik de gevolgen van ernstige beschadiging niet zomaar kan laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ik kan vooral resultaten bereiken als je moeilijkheden zich met name concentreren op je lichaam en seksualiteit. Ik kan je helpen om het vertrouwen in je lichaam te herstellen en een veel positievere relatie met je eigen lichaam en seksualiteit te ontwikkelen. Let op: ik beschouw jou als je eigen therapeut en zie mezelf als jouw collega, iemand die je helpt. Alle kracht zit al in jou, zelfs als je dat op dit moment misschien niet zo ervaart. Yonitherapie is een samenwerking gebaseerd op volledig vertrouwen, waarbij we werken aan alles wat met je lichaam en seksualiteit te maken heeft. Je “yoni” speelt daar natuurlijk een belangrijke rol in, maar er is ook aandacht voor de rest van je lichaam.

In de loop der tijd heb ik helaas veel vrouwen ontmoet die lichte tot ernstige beschadigingen hebben ervaren. Als dit ook voor jou geldt, begrijp ik dat je wellicht zeer geĂ¯nteresseerd bent in yonitherapie, maar tegelijkertijd ook angst hebt om eraan te beginnen. Ik begrijp dit volkomen. Bijna altijd beginnen we met een periode van e-mailen of soms telefoneren. Soms ontmoeten we elkaar eerst op een neutrale locatie voor een kop koffie. Op deze manier bouwen we samen de noodzakelijke vertrouwensband op. Wanneer we beginnen met yonitherapie, gebeurt dit zeer rustig en geleidelijk. Jij bepaalt het tempo en jij beslist wat er wel of niet gebeurt. Ik leg elke stap van tevoren uit en jij beslist of je die stap wilt zetten of dat je bijvoorbeeld meer uitleg wilt. Als je “nee” zegt of wilt stoppen, zal ik direct reageren en stoppen. Als je de neiging hebt om jezelf terug te trekken en naar veiligere gedachten te vluchten, zal ik ook stoppen en nooit iets doen als ik merk dat je je niet bewust bent van wat er met je gebeurt. Jij vertelt mij vooraf hoe ik het beste kan handelen als dat gebeurt… ik neem dan alle tijd.

Na een sessie yonitherapie blijven we in contact via e-mail of telefoon. Je kunt altijd op mij terugvallen als dat nodig is. Als je tijdens een sessie kunt praten over wat er in het verleden is gebeurd, blijft alles wat je vertelt tussen ons. Ik begrijp dat je jouw verleden niet wilt betrekken bij je huidige relatie. Ik zal nooit communiceren met je partner over wat er tijdens een sessie gebeurt of wat je hebt gedeeld. Er zal niets gebeuren met jouw verhaal of tijdens een sessie zonder dat jij hiervan op de hoogte bent en hiervoor toestemming hebt gegeven. En niet onbelangrijk: we bouwen een relatie op van wederzijds respect en vertrouwen – ik zal je niet in de steek laten. En natuurlijk, om het duidelijk te maken, ben ik niet uit op welke vorm van seksuele relatie of handeling dan ook met jou (behalve als jij daar expliciet mee instemt in het kader van de yonimassage).

Wat bedoel ik precies met een “ernstige” beschadiging? Het is niet aan mij om te oordelen of de seksuele beschadiging die je hebt meegemaakt als ernstig wordt beschouwd. Het gaat erom hoe JIJ het ervaart. Ik zal daar nooit over oordelen. Jij voelt de pijn, het verdriet en de verwarring, niet ik.

Ik hoop dat je begrijpt dat yonitherapie een veilige ruimte biedt waarin we stap voor stap werken aan heling. Jouw welzijn en comfort staan altijd voorop. Samen zullen we jouw reis naar herstel vormgeven, met respect, begrip en geduld.

Als je nog vragen hebt of als er iets is waarover je meer wilt weten, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik ben hier om je te ondersteunen en te helpen op jouw pad naar heling en herstel.