Vragen en Antwoorden Yonitherapie

Je kan een therapiesessie boeken voor iedere dag van de week, ook in het weekend. Sessies starten op zijn vroegst om 8:00 uur en eindigen uiterlijk om 23:00 uur. Er is geen meerprijs voor massages in het weekend of in de avonduren.

De menuoptie “Afspraak” brengt je bij formulieren waarmee je je sessie kan boeken. Let wel op dat de boeking pas definitief is nadat ik je de datum per email hebben bevestigd! Meer uitleg op de “Afspraak” pagina..

Je kan aan het begin of aan het einde van een sessie afrekenen. Aan het begin afrekenen heeft het voordeel dat je aan het einde het toch wat sfeer-onderbrekende deel van het afrekenen kan overslaan. Maar de keuze is aan jou. Afrekenen uitsluitend cash en als het kan, graag gepast.

Alle prijzen zijn incl. btw. Betaling contact (graag gepast), bancontact of creditcard.

Je moet 18 jaar of ouder zijn voor een behandeling.

Als je 16 of 17 jaar bent kan je mij altijd mailen en mij vertellen wat de reden is dat je een afspraak wilt maken. Dan kunnen we samen zien wat mogelijk is. Er is dan ook een sterk gereduceerd tarief voor jou. Let op: yonitherapie is niet mogelijk als je nog geen 18 bent! Mail in dat geval naar bernard@yonitherapie.be

Als ik aan je leeftijd twijfel is het voor mij noodzakelijk dat je je legitimeert zodat ik zeker ben van je leeftijd. Altijd je ID kaart meenemen dus!

Indien je geneesmiddelen gebruikt of het is noodzakelijk dat ik rekening moet houden met een bepaald medisch ‘probleem’, dan verwacht ik dat je dat van tevoren spontaan even vertelt en mij duidelijk maakt waarmee ik exact rekening moet houden.

Indien ik van mening ben dat je gedronken hebt en niet – naar mijn mening – op een juiste manier kan oordelen dat een behandeling voor jou ok is, behoud ik mij het recht voor je niet te behandelen. Ik ben van mening dat je een dergelijke behandeling bewust moet doen en ook tijdens de behandeling moet kunnen oordelen of hetgeen gebeurt overeenkomt met wat voor jou ok is.

Ik kan mij echt wel voorstellen dat je een slokje wijn wilt om je angst of zenuwen wat onder controle te krijgen. Als je nog moet rijden: niet doen. Voor een behandeling van minstens 4 uur: neem in dat geval een klein flesje wijn mee en drink hier voor we beginnen rustig één glaasje van. Tegen de tijd dat je weggaat is het effect van de alcohol wel verdwenen…

Je vraag is al bij voorbaat beantwoord. De temperatuur van de massageruimte is normaal ongeveer 23 graden en de olie die ik gebruik is opgewarmd tot iets boven de 40 graden celsius! Lekker warm dus.

Ik werk normaal uitsluitend met olie van hoge kwaliteit, zoals bv. zuivere zoete amandelolie. Mocht je gevoelig zijn voor bepaalde olie, laat het mij tijdig weten en ik houd daar graag rekening mee of neem je eigen olie mee.

Vanaf de autoweg tot bij mij is het pakweg nog geen 5 tot 10 minuten, parkeren inbegrepen. Je GPS brengt je tot voor de deur. Vergeet niet de parkingmeter te betalen. Als je parkeert stel die dan in op het aantal uren dat je geboekt hebt + 1 uur.

Als je met de trein komt is het ook niet zo moeilijk. Voor het station stopt de bus die je tot op 2-3 minuten lopen van mij brengt. Geef mij even door dat je met openbaar vervoer komt en ik mail je alle info vanaf station Antwerpen-Berchem.

Natuurlijk. Geen enkel bezwaar en je ontvangt de factuur tijdig, daar je als bedrijf vooraf dient te betalen. Na boeking mail ik je de factuur.

Let er wel op dat je in je eigen boekhouding dit juist boekt, want de belastingcontroleur zal écht wel willen weten waarom je een massage in je bedrijfskosten zet….

Een yonitherapie kan in veel gevallen een heleboel emoties losmaken. Vaak meer dan je in je eentje kan verwerken of waarbij je van je partner minder begrip kan vinden dan je zou willen. Het is voor mij een normaal verlengstuk van een therapie-sessie: ik mail met veel van de vrouwen nog weken en soms maanden, soms bel ik eens op (uiteraard met haar toestemming) als het nodig is. Het is voor bijna iedereen een heel fijne ervaring om na zo’n sessie of tussen verschillende sessies in niet alleen gelaten te worden. Vaak blijkt ook dat een vrouw die puur voor de ‘fun’ kant van het hele verhaal bij mij was, na afloop ontdekt dat er een heleboel emoties en vragen loskomen die ze nooit verwacht had.
Ik laat je niet alleen, mail gerust, alles wat je mailt blijft strikt tussen ons en je krijgt zéker een eerlijk antwoord (maar soms moet je een paar dagen wachten…..). 

Ja. Indien je een volledige yoni-massage wilt maar eerst even wilt proberen of je je goed genoeg voelt bij mij, dan zijn er twee mogelijkheden: je boekt een ‘sensuele/erotische massage’ (zonder jouw uitdrukkelijke toestemming géén yoni-massage). Indien je binnen één maand daarna voor een Yoni-Full (volledig) sessie van 4 uur komt komt krijg je 25 euro korting.

Je kan van dit aanbod uitsluitend genieten als je een volledig nieuwe klant bent en het aanbod is ook slechts éénmalig.

Natuurlijk kan je tijdens een sensuele/erotische massage op elk moment besluiten dat je voor een volledige yonimassage-sessie gaat. Gewoon vragen !

Geen enkel bezwaar. Dit gebeurt vrij regelmatig, zeker met vrouwen die min of meer ernstig beschadigd zijn. Je vertrouwen in mannen heeft in dat geval een fiks deuk gekregen. Daarom spreek ik in dat soort gevallen af op een neutrale plaats en maken we kennis bij een koffietje of zo. Je kan dan achteraf, als je wilt, eens naar de massageruimte komen kijken. Jouw gevoel van veiligheid gaat voor alles en ik ga zover als redelijk mogelijk mee in je wensen om je te helpen je zo veilig mogelijk te voelen.

Dat is vanzelfsprekend. Ik maak nooit notities en houd geen dossier van je bij. Dat heeft natuurlijk een nadeel: soms moet je mij even op weg helpen als ik bepaalde details over je niet meer weet. Maar ik kies voor deze manier om je privacy zo optimaal mogelijk te beschermen.

Al hetgeen tussen ons gezegd wordt en wat er gebeurt blijft strikt tussen ons. Onder geen enkele omstandigheid komt hetgeen in vertrouwen gezegd wordt naar de buitenwereld toe. Hoewel ik niet tot een “officiële” zwijgplicht verplicht ben, handel ik daar toch naar: my lips are sealed!

Als het over massage gaat staat niets je in de weg. Uiteraard zal het niet eenvoudig voor je zijn om voor een massage uit de kleren te gaan. We besteden samen dan ook voldoende tijd om te praten, elkaars vertrouwen te winnen. Van daar gaan we samen de niet gemakkelijke weg in en uit ervaring weet ik dat een yonitherapie sterk kan bijdragen aan het opnieuw accepteren van je andere (uiterlijke) lichaam, dat eigenlijk gewoon hetzelfde (innerlijke) lichaam is. Praat met mij!

Natuurlijk ben je veilig. Uiteraard is dat hier gemakkelijk gezegd, maar als je écht twijfelt kan ik proberen je in contact (via email) te brengen met één of meerdere klanten zodat je het van een andere vrouw hoort. Tevens geef ik je als je boekt exacte coördinaten, telefoonnummers enz. door. Deze website is juist bedoeld om je zoveel mogelijk informatie te geven en het hele gebeuren zoveel mogelijk uit te leggen, zodat je weet wat je te wachten staat.

Ik verberg mij niet achter een emailadres of alleen een telefoonnummer, al mijn gegevens staan op deze website. Er is niets te verbergen!

Ik kan dat begrijpen. Het is altijd goed om geen onnodige risico’s te nemen, zéker niet bij massages. Ik kan natuurlijk bij hoog en bij laag beweren dat je veilig bent….

Correspondeer eens met een klant van mij. Is dat écht niet genoeg dan maken we een afspraak op een moment dat ik zeker weet dat mijn echtgenote ook thuis is.

Of neem een vriend, vriendin of partner mee. Eerst eens komen kennismaken? Dat kan zonder kosten, in mijn praktijk of op een neutrale plaats.

Uiteraard. Voor mij geen enkel probleem. Licht mij wel tevoren in en ook: maak mij duidelijk -als dat kan- waarom. Als er bepaalde dingen zijn die je niet wilt vertellen waar je partner bij is: mail mij tevoren en zet in die mail dat wat je schrijft tussen ons moet blijven. Uiteraard respecteer ik dat.

Zoiets gebeurt regelmatig: op die manier kan ik soms bepaalde dingen bespreekbaar maken tussen partners, bv. als de vrouw zelf aan haar partner iets niet kan of durft duidelijk te maken.

Rustig, voorzichtig. We doen alles heel rustig aan. Ik geef je alle tijd, op JOUW tempo, om het nodige vertrouwen te krijgen om weer een stapje verder te gaan. Er is geen haast, bij niets, en niets moet.

Zeker als ik merk dat je nog niet helemaal ontspannen bent, zal ik daar op alle mogelijke manieren rekening mee houden. Als je het moeilijk vindt om al snel uit de kleren te gaan, dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden en als dat nodig is ga je niet (helemaal) uit de kleren..

Dit is voor iedereen anders. Dus overleg ik wel met jou hoe we dat aanpakken en zal ik ook extra goed je reacties in het oog houden. Als je dat wilt, zal ik steeds, als er iets nieuws gebeurt – wat dan ook – steeds je toestemming vragen of je tevoren waarschuwen en/of je uitleggen wat er gaat gebeuren.

Ik werk voor het grootste deel met vrouwen met een beschadiging dus weet zéér goed hoe moeilijk het kan zijn.

Ik hoop het. Ik kan je geen zekerheden verschaffen, ik ben absoluut geen ‘wonderdokter’ (en zéker geen dokter!) en verricht dus ook geen wonderen.

Ik heb vrouwen in mijn klantenkring met achtergronden als incest, seksueel geweld enz. Een moeilijk onderwerp, maar met veel praten, voorzichtige massages enz. kunnen we samen stelselmatig terrein terugwinnen en hen weer om laten gaan met hetgeen achter hen ligt en helpen verder in vrede te leven met hun lichaam.

Vooraf hebben we de nodige gesprekken: ik begin zeker niet aan zoiets als ik niet het sterke gevoel heb iets zeer positief te kunnen doen. We gaan de moeilijke weg samen en je zal merken dat mijn betrokkenheid groot en intens kan zijn. Kan, want ik kan alleen iets als we het samen kunnen doen.

In de loop van de jaren heb ik bijzonder mooie dingen meegemaakt met vrouwen in het algemeen en met een beschadiging in het bijzonder, écht heel mooie resultaten kunnen boeken. Kom gerust (gratis) eens babbelen, desgewenst op neutraal terrein.

Ja. Gelukkig getrouwd met een schat van een vrouw, mijn maatje, mijn liefde. En ja, ze weet héél goed wat ik doe -hoewel de details tussen mij en mijn klanten blijven- en nog beter: wat ik vooral niet doe. Ze staat er achter omdat ze al veel keren heeft kunnen zien wat de prachtige effecten zijn van YoniTherapie. Heel soms leest ze ook eens een email mee die ik ontvang nà de massages. Zonder die openheid kan ik nooit doen wat ik doe.

Ik nodig je uit om tevoren zo uitgebreid als je zelf wilt via email vragen te stellen en over jezelf te vertellen. Op die manier kan je ook duidelijk maken wat voor jou belangrijk is en wat niet, wat er achter je ligt, wat je verwachtingen zijn enz.

Je krijgt van mij normaal altijd binnen 24 uur antwoord, soms kan het langer duren. Zo kennen we elkaar al een beetje als je voor de eerste keer komt en kan ik beter inspelen op jouw wensen en gevoeligheden.

Natuurlijk. Het kan zijn dat het de eerste keer dat je komt het tegenvalt. Dat je liever stopt en terug naar huis gaat. Uiteraard kan zoiets gebeuren. De regel is dat je tijdens het eerste half uur kan besluiten te stoppen. Da’s ok. Je zegt dat gewoon en we stoppen. Ik zal natuurlijk wel willen weten waarom je wilt stoppen, maar als je dat liever niet zegt is dat ook oké. Ik zal nooit aandringen. Je gaat gewoon weer naar huis en de kosten zijn dan 0 euro*.

Natuurlijk kan je na dat eerste halfuur ook stoppen ;-). Gewoon even duidelijk maken dat je wilt stoppen. Het enige verschil is dat je dan wél de gewone prijs betaalt, dwz: als je binnen de eerste twee uur wilt stoppen betaal je gewoon de prijs van 2 uur, ook al heb je 4 uur geboekt.

(*). Uitzondering: indien we vooraf afgesproken verplaatsingskosten zijn begrepen (dus ik mij verplaatste naar een door jou gekozen locatie) dan betaal je bij stoppen altijd de voorziene verplaatsingskosten, plus hetgeen hierboven staat vermeld.

Ik masseer uitsluitend vrouwen. Als er een koppel komt wordt uitsluitend de vrouw door mij gemasseerd.

Wél zal ik de partner helpen om ook zijn eigen vrouw te leren masseren, indien gewenst.

Nee, dat moet niet. Maar de mening van mijn klanten is dat het over het algemeen wel prettiger is. Maar er is geen enkel bezwaar tegen haar. Stoppeltjes ga je zelf als niet prettig ervaren. Je kiest maar wat voor jou het prettigste is, want daar gaat het toch om?

En in ‘noodgevallen’ pak ik mijn tondeuze en speel even yoni-kapper. Kan leuk zijn 🙂

Ja, ik heb een officiële (Belgische) massage opleiding gevolgd en ben gediplomeerd en ook heb ook enkele bijscholingen gevolgd.

De yonimassages zijn gebaseerd op eigen ervaringen, yonimassages zijn vooral bekend in de Tantra-wereld.

Ik heb geen enkele achtergrond als het over Tantra gaat dus scherm ik ook niet met die naam. Laten we zeggen dat Tantra een “vak apart” is.

In de vorm zoals ik die nu toepas is er wel een link met Tantra. Ik heb de basis die ik geleerd heb langzaamaan aangepast aan mijn eigen manier van werken, mijn eigen ervaringen.

Als het over ‘beschadigingen’ gaat kan ik terugvallen op een flink stuk levenservaring en ervaring met klanten…. En ik pas de yonimassages natuurlijk ook steeds aan rekening houdende met de vrouw die gemasseerd wordt.

Ik zie geen enkel bezwaar. Het hele verhaal bij de massage blijft hetzelfde: de dame in kwestie moet er geen problemen mee hebben dat haar vriendin’s yoni gemasseerd wordt door een man. Indien jullie dit graag willen kan je vriendin mee masseren en eventueel later de massage van mij overnemen. Moet ik nog zeggen dat JIJ beslist? En wil je vriendin ook gemasseerd worden? Gewoon even vragen en ja, dat kan.

Elders op de site kan je beschrijvingen vinden van de verschillende massage sessies en reacties van klanten. In de praktijk kan het wat afwijken van hetgeen je daar leest, zie het echter als een globale beschrijving. Afwijkingen kunnen er ook zijn omdat je speciale wensen hebt, bepaalde dingen wilt of juist niet wilt.