Waarom Yonitherapie?

 

Waarom zouden vrouwen kiezen voor yonitherapie? Wat inspireert hen? Waarnaar verlangen ze? Soms komt dit voort uit pijn, een veelvoorkomende motivatie. Laat me duidelijk zijn: YoniTherapie is geen vervanging voor medische hulpverlening, maar het kan wel een aanvullende vorm van lichaamstherapie zijn voor vrouwen die elders geen antwoorden vinden voor hun behoeften.

Een andere belangrijke reden is het “aandacht geven aan je eigen lichaam”. Omdat yonitherapie een zeer intense en intieme vorm van therapie is, ervaren de meeste vrouwen drempelvrees, ongeacht hun motivatie. In dit geval kunnen getuigenissen van andere vrouwen helpen. Op de website zijn hun verhalen te vinden onder reacties.

Het is echter belangrijk op te merken dat yonitherapie niet geschikt is voor elk probleem of voor iedereen. Het is geen medische discipline, maar eerder een alternatieve therapie. Als het probleem mogelijk van medische aard is, is het raadzaam om met je huisarts, seksuoloog, psycholoog, psychiater of een andere gespecialiseerde hulpverlener te praten. Als tijdens onze gesprekken duidelijk wordt dat gespecialiseerde hulp noodzakelijk of meer geschikt is, zal ik je hierop wijzen. In dat geval kan yonitherapie nog steeds een aanvullende vorm van hulp of therapie zijn. Als yonitherapie voor jou geen oplossing biedt, zullen we de therapiesessies stopzetten, althans voor dat specifieke probleem, of aanpassen. Dit betekent niet dat ik je in de steek laat, integendeel. Het betekent wel dat we samen concluderen dat yonitherapie niet de beste oplossing is voor jouw specifieke probleem en dat je gespecialiseerde hulp nodig hebt van anderen, zoals je huisarts, seksuoloog, psycholoog, psychiater, enzovoort. Jouw welzijn staat altijd voorop.