Gesprekstherapie

Soms zijn er momenten dat je behoefte hebt om met iemand te praten. Iemand die buiten je eigen kring van familie, kennissen, vrienden, collega’s enz. staat. Je hebt behoefte aan iemand die luistert, zonder vooroordeel, zonder oordeel maar wel met een mening. Veiligheid, onverdeelde aandacht, begrip… Of gewoon “de dingen op een rijtje zetten”. Praten over zaken die je tegen een ander niet gezegd krijgt.

Wat de achtergrond ook is, een gesprek kan het begin zijn van het helen van wat beschadigd is, het kan je helpen om op een positievere manier te leven, problemen op te lossen en dingen aan te pakken waarvan je nu niet weet hoe je dat aan moet pakken.

Uiteraard wil ik graag je gesprekspartner zijn en blijven als we samen besluiten dat er een “klik” is tussen ons, we een goed gevoel aan ons gesprek overhouden en ik weet dat ik aan de oplossing van jouw specifieke vraag een positieve bijdrage kan leveren. In dat geval kunnen we samen op weg gaan.  Ik kan je uiteraard niet garanderen dat alle dingen die je bezighouden samen met mij opgelost zullen worden. Voor een heel scala aan problemen bestaan andere, uitstekende en gespecialiseerde therapeuten, psychologen, psychiaters, zelfhulpgroepen enz. Ik ga er dan ook van uit dat als ik het idee heb dat iemand anders dan ikzelf beter geplaatst is om samen met jou naar oplossingen te zoeken, je desgewenst zal helpen de juiste weg te zoeken. In dat geval kan ik als gesprekspartner een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing die je zoekt en je op weg helpen. 

Het terrein waarop ik mij voornamelijk beweeg is de problematiek rond seksualiteit van vrouwen en alles dat daar zo’n beetje mee te maken heeft. Hierbij denk ik bv. aan misbruik, zelfbeeld, overgang, seks, eenzaamheid, vrouw-zijn. Daar waar yonitherapie voor jou geen optie is kan het open praten over deze zaken en samen zoeken naar andere inzichten en oplossingen erg helend werken.