Vroeger is voorbij !

Een fijne, warme, lieve jonge vrouw, bloeide in slechts een paar sessies volkomen open. Tot haar eigen grote verbazing. Eerlijk gezegd was ik niet zo verbaasd: tijdens de eerste sessie voelde ik al aan wat er in deze vrouw schuilde… het wachten was op “het” moment. Na de finale sessie in oktober 2014 kreeg ik deze email:

Lieve Bernard,

Nogmaals ongelooflijk bedankt voor de onvergetelijke sessie afgelopen zondag! Ik heb ’t gevoel dat ik weer ’n groot hoofdstuk heb afgesloten, ’n aantal koorden heb doorgesneden, ’n zware ballast heb achtergelaten,… Het voelt als loslaten, zo bevrijdend – wow! Ik had ’n paar maanden geleden niet kunnen bevroedden dat dit mogelijk was, dat ik me zo zou kunnen voelen.

Toen ik de eerste keer bij je kwam, dacht ik dat ik frigide was, me niet kon openen,… ik geloofde bijna dat ’t aan mij lag… Nu weet ik beter, godzijdank. Wat ’n bevrijding, wat ’n opluchting.

Meerdere orgasmen op ’n middag, zonder moeite, zo ontspannen, wow! Ik heb passie in mij, ik ben passie! Wat ’n doorbraak, op zo’n korte tijd. Ik heb ’t gevoel dat mijn wereldbeeld geshift is, ’n wonder.

Ik had me niet kunnen voorstellen dat dit mogelijk was, maar net zo weinig hoeveel dit lijkt te betekenen voor mijn zelfvertrouwen en hoeveel voor ’t afscheid nemen van het verleden. Ik heb ’t gevoel dat de druk, beperking, “vloek”, die op me rustte van vroeger, opgeheven is… Dat de invloed van m’n vader op wie ik was doorbroken is…

Samen met de 1e keer echt klaarkomen, heb ik losgelaten, druk & spanning uit m’n lijf gelaten, van mij laten horen, mijn eigen stem,… mijn grenzen doorbroken, verlegd, mijzelf toegelaten om te genieten! Mij geuit… En ook gebroken met de relatie met X, gebroken met wie ik toen nog was, ingezien dat ’t niet aan mij lag… En de orgasmen daarna waren ’n bevestiging, ’n bestendiging van mijn nieuw gevonden zelf,… puur genieten, aangenaam verrast over mezelf…

Ik ben ’n nieuwe fase ingegaan, vroeger is voorbij!

Het gevoel van gelukkig zijn dat ik zondagavond had wil ik vasthouden, nemen als referentie voor geluk dat voelt als vrijheid, vol (zelf-)vertrouwen, dankbaarheid, hoopvol,… Het was ook zo fijn hoe je zaken mee op ’n rijtje zette voor & met me, je wijze woorden en advies, op momenten dat ik soms bijna overweldigd was door wat ik voelde en beleefde; Ik heb mijzelf nu ontdekt en geherdefinieerd als:

  • ’n passionele vrouw,
  • die aangeeft wat ze wilt, en wat ze niet wilt,
  • die er bewust voor kiest om zich open te stellen, in situaties waar ik me gerespecteerd, gewaardeerd, bemind, veilig & geborgen voel,
  • die enorm kan genieten en ontspannen  (heel goed is in het “ik-voel-mij-ongelooflijk-goed-kijken ;-),
  • niet bang is om haar gevoelens te uiten
  • ’n sterke vrouw!

Maar ook de symbolische betekenis van wat er gebeurde, wat ik over mezelf leerde, het loslaten van en breken met het verleden, Mezelf zien als ’n cadeau  voor ’n man, iets dat iemand moet verdienen en waarderen… Het was zo ontspannen, veilig, vertrouwd,… Ik denk dat ik nog niet volledig kan inschatten wat deze ervaring en nieuwe inzichten zullen betekenen, welk ’n wending ze zullen geven in m’n leven,…

Ik ben zo blij & dankbaar dat ik hiermee aan de slag ben gegaan, dat ik professionele hulp heb gezocht (bij jou), dat ik mij niet heb neergelegd bij de conditioneringen, definities en beperkingen van het verleden, maar ze onder de loep genomen heb en overwonnen!

Bernard, je bent ’n man uit duizend! Dank je wel dat je dit doet – dat je beseft wat ’n verschil dit maakt. En dank je wel aan je vrouw, dat zij toestaat hoe je andere vrouwen helpt op zo’n intiem vlak – dat is klasse.

Heel veel liefs & nogmaals dank,
B.