Wij spreken voor onszelf

Wij spreken voor onszelf (WSVO) wil survivors van seksueel geweld, huiselijk geweld en kindermishandeling oproepen om hun ervaringen te delen. Via WSVO kunnen ze, samen met lotgenoten, het zwijgen dat hen is opgelegd doorbreken. Zo kunnen we samen het taboe op seksueel geweld opheffen.

WSVO is een project voor en door survivors van seksueel geweld, huiselijk geweld en kindermishandeling. Survivors zijn ervaringsdeskundigen: ze hebben ervaringen met seksueel geweld en in de vaak vernietigende impact van gedwongen of zelfopgelegd zwijgen over dat geweld.

Wij zijn het zwijgen beu. Wij zwijgen niet meer. We laten in dit project ook niemand anders voor ons spreken. Wij spreken voor onszelf. We geloven dat echte verandering in de samenleving begint met de emancipatie van de survivors van geweld dat (ook vandaag nog) vaak wordt doodgezwegen.

Ga naar de website!