Wat doe je een mens allemaal aan?

Er kwam een tijdje geleden deze mail binnen met onder meer deze tekst (stukjes ervan, aangepast ter bescherming van haar privacy):

“….Ben midden deze nacht wakker geworden en via Goedele (magazine) op jou site terechtgekomen.
Ik ben een meisje/vrouw van rond de 30 en (helaas) nog single. Ik heb de laatste jaren veel veranderd . Had een 3tal jaar geleden een depressie doordat ik absoluut geen enkele aandacht bestede aan het hetgeen ik wou/voelde op zowat alle vlakken
….”

“….Ik zit op een ander vlak echter totaal vast. Ik krijg maar geen voeling met mijn lichaam en ben ondertussen redelijk frigide geworden (om maar niet te zeggen that I have closed up shop). Hoe dit komt? Moeilijk in een twee drie uit te leggen, ben nooit misbruikt of mishandeld geweest, maar ergens is het toch grondig fout gegaan. Ik denk dat ik altijd verwachte dat een man mij wel even ging uitleggen hoe dat zo zat met mijn lichaam maar zo werkt het helaas niet 😉  Ik heb al enkele pogingen gedaan om te masturberen, maar op die momenten wordt het voor mij pijnlijk duidelijk dat ik mijn lichaam echt niet aanvoel en ik ergens barrières heb die ik maar niet wegkrijg. Ik hoop dat je me eventueel zou kunnen helpen met je aanpak via Yoni-therapie. Ik verwacht geen wonderen, maar al een iets beter contact met men lichaam zou geweldig zijn….”

Na haar eerste bezoek schrijft ze onder meer:

“….Wat doe je een mens allemaal aan? 😉 Bedankt voor je mailtje, kreeg weer een heel warm en veilig gevoel vanbinnen.
Ik wou je deze week al verschillende keren mailen maar er is zoveel gebeurd dat ik het effe allemaal een plaatsje moest geven. Ik vind zoveel terug van wie ik vroeger was en ik blijkbaar helemaal was vergeten. Het advies dat ik liever moest zijn met mezelf is echt niet in dovemansoren gevallen. Voel me echt zalig met wie ik nu ben (verre van perfect maar best wel fun) en sta gewoon veel meer open voor dingen. Ik kom zeker nog terug (al zal het niet direct volgende week zijn) omdat ik hetgeen wat er die avond gebeurd is als zo natuurlijk heb ervaren en ik begrijp dat ik dat lijf van mij echt beter moet leren begrijpen en er heel veel voor terug krijg als ik er maar naar luister.
…”

“….Vind het zeer moeilijk om te beschrijven wat er allemaal gebeurd ,omdat woorden nu eenmaal nooit voldoende zijn, maar die verhalen op de site zijn zo herkenbaar. Toen ik de eerste keer de site las waren het gevoelens en verhalen waar ik alleen van kon dromen en waarvan ik niet van kon vermoeden dat ik dat ook kon meemaken. Ik dacht dat een klein beetje verandering al zou volstaan. Wat een geluk dat ik soms zo hard ongelijk heb 😉 ….”