Korte stukjes uit emails….

 • Ik heb jou ook altijd een fantastische man gevonden Bernard, en nog steeds, en dat zal ook zo blijven. Wat jij in de wereld brengt is goddelijk werk! En dat heb je grotendeels te danken aan de onvoorwaardelijke steun en liefde van je vrouw denk ik, dus ook zij kan niet anders dan een fantastische vrouw zijn. (en ja, dat is ze – Bernard)
 •  

 • Het gaat met mij veel beter sinds zaterdag. Ik voel me anders, ik gedraag me anders, ik voel me sterker en ik heb meer zelfvertrouwen.
  Intussen heb ik nog eens gesnoeid in mijn vriendenkring en dat doet me goed, ineens moest ik dringend banden breken om mezelf te beschermen. Dus er zijn andere grenzen, duidelijkere grenzen want ik heb begrepen dat veel mensen van mij (willen) profiteren.
 •  

 • Ik wil je toch graag bedanken, je hebt veel bijgedragen, ik was echt geschonden, en besefte nog niet half hoeveel. En het is niet kort door de bocht, om te zeggen, dat ik anders niet was, wie ik nu ben !! Het is gewoon de realiteit. Vele mensen zouden dit niet begrijpen, maar ik denk dat het juist die mensen zijn die kort door de bocht denken !!
 •  

 • “……..En ja lieve tedere vriend, het was een super heerlijke ervaring om zo intens te mogen ontvangen zonder dat ik iets terug hoefde te geven. Ontvangen zonder voorwaarden… eindelijk. Besef nu dat ik daar erg aan toe was… Alhoewel dat mijn handen soms jeukten en in actie wilden komen….. Helaas…..;-).”
 •  

 • (Na een paar maanden elkaar emailen:) …; Hoi bernard! hier gaat alles goed, ….. Ook emotioneel gaat het nu veel beter, heb ook heel veel met X gepraat en dat heeft ook goed gedaan, het stomme is dat ik nu het gevoel heb dat ik geen therapie meer nodig heb…….hoop niet dat je het gevoel hebt dat ik je aan het lijntje heb gehouden!
 •  

 • Nogmaals duizend maal dank voor wat jij hebt gedaan! Ik was er echt aan toe! Jij hebt mijn leven weer op de rails gezet! Op lichamelijk vlak vind ik dat ik ook wel liefdevoller met mezelf omga, ik geniet meer van mezelf, mijn vrouw-zijn.
 •  

 • ………Daarom  ik dacht :” Bij bernard kan ik dit gewoon eerlijk zeggen zonder me te schamen of die me uitlacht of oordeelt.” ik ga dit gewoon ook eerlijk typen , want zeggen durf ik niet zo gemakkelijk!  (zoals je weet 😉 )…..
 •  

 • Heb pas zonet het lieve mailtje gelezen dat je me vrijdagavond nog had gestuurd .Had ik dat gelezen vooraleer ik kwam, had ik me nog veel ongemakkelijker gevoeld. Ook al heeft het niet lang geduurd 🙂 Maar je mail is effectief waarheid geworden :En of ik  me zweverig gevoeld heb, zelfs de hele namiddag nog.  Voelde me echt op een wolkje , inderdaad ver weg van alle aardse normen en muurtjes. Heb intens genoten en mijn vrouwelijk bewustzijn groeit met rasse schreden. s’ Avonds in bed nog veel momenten  herbeleefd in gedachten .. lijfje gloeide nog na !
 •  

 • De massage heeft me deugdgedaan, het ging goed om me over te geven en te genieten en het voor mezelf te beleven in plaats van 100 keer te denken aan de verwachting van de ander.  goed he
 •  

 • Ik vind het nog steeds zo bijzonder, dat ik jou ontmoet heb. De klik en het vertrouwen was er meteen. Het voelde voor mij helemaal goed. Een echt mensen (vrouwen) mens. Jij voelde wat ik graag wilde en nodig had.
 •  

 • Ik ben blij dat ik de stap gezet heb, ik voel me mooi, ik voel me vrouw en ik voel me voldaan. (ik heb deze week elke dag van verschillende personen complimentjes gekregen hoe goed ik er uitzie… :-).  Het was nog geen volledige ontspanning en overgave, maar toch zeker verder dan ik verwacht had. Ik voel me opgelucht en mijn zelfvertrouwen is gegroeid: er is niets mis met mij! Ik heb enkel juiste aandacht, respect en geborgenheid nodig. De verschillende pauzes die je inlaste waren perfect om professionaliteit en afstand te bewaren en om me gerespecteerd en geborgen te voelen, niets overhaast of geforceerd.
 •  

 • Je hebt geen idee welk mooi werk je doet! Ik voel me heel anders nu, veel sterker, meer in mijn kracht, meer mezelf, rustiger, ik voel me alsof ik een halve meter ben gegroeid…..Jij hebt me echt gegeven wat ik nodig had, op alle vlakken, mentaal, fysiek, psychisch,… Ik kreeg zoveel inzichten. Mijn grenzen liggen ineens anders en ik heb ook het gevoel dat daardoor heel wat gaat veranderen. Ik voel me als herboren, en ik ga de boel opruimen, ik ga er aan werken, jij hebt mij de juiste weg laten zien. Ik ben zo dankbaar!!! Jij bent zo een lieve, eerlijke man! Jouw kwetsbaarheid siert je. Je bent een mooie man in alle opzichten. Je bent een parel!
 •  

 • Wie had kunnen denken dat ik mij zo zou kunnen openstellen. Wat een genieten op alle vlakken. Een orgasme kende ik niet echt. Had er een vaag idee van. Heb er nu geen woorden voor. Zoals ik je zei, Mijn hart glimlachte! Zo ben ik naar huis gereden.
 •  

 • Maar laat me vooral toe te ervaren wat alleen bij jou te ervaren valt: de hemel op aarde. Diepe menselijkheid en een interactie zoals het altijd en overal zou moeten zijn!
 •  

 • Nog nooit heb ik zo’n lieve, respectvolle en zinvolle woorden gelezen over wat me is overkomen. Natuurlijk ben ik niet zo open met iedereen. Maar toch… het is al een healing op zich.
 •  

 • Fijn dat je aan me denkt, ik ook nog aan jou, het heeft me goed gedaan. Ik merk dat ik me anders gedraag, het gaat zeker beter met me. Ik voel me anders, zelfzekerder, gelukkiger. Er is wel nog steeds dat grote gemis in mijn leven, ik verlang nu nog meer naar die liefde, maar ik ben er van overtuigd dat dat ook in  orde komt.
 •  

 • Ik heb al vele keren teruggedacht aan de momenten op de massagetafel en toch wel de leuke gesprekken. Steeds het leuke, aangename gevoel ik had wanneer ik in de auto terug naar huis reed. Het gaat met mij veel beter sinds zaterdag. Ik voel me anders, ik gedraag me anders, ik voel me sterker en ik heb meer zelfvertrouwen. Intussen heb ik nog eens gesnoeid in mijn vriendenkring en dat doet me goed, ineens moest ik dringend banden breken om mezelf te beschermen. Dus er zijn andere grenzen, duidelijkere grenzen want ik heb begrepen dat veel mensen van mij (willen) profiteren.