Vaginisme

Wel een beetje bang en toch opgewonden, nieuwsgierig en hoopvol, zo ben ik eraan begonnen. Een yonimassage, nooit van mijzelf gedacht dat ik daar de moed voor zou hebben. Een vreemde vent aan mijn lijf…. ik had al moeite met vriendjes…. Vaginisme is mijn demon. Was. Vriendjes leuk, maar seks kon er echt nooit van komen. De ‘deur’ was onherroepelijk gesloten…..

Ben vertelde mij vooraf dat er geen wondermiddelen bestaan en er zeker geen garanties waren om het ‘probleem’ op te lossen. Twee sessies en ik ben er vanaf, toch nagenoeg. Ik heb nu begrepen waar de oorzaken liggen, heb gevoeld hoe het anders kan zijn, hoe ik gewoon behoefte heb aan tederheid en geduld, aandacht enzo.

Mijn yoni (klinkt toch liever dan kut?) is nu niet meer mijn vijand, mijn plezier-bederver, maar mijn beste vriendin. Ik heb geleerd te luisteren naar de taal van mijn lijf, de signalen. En weet nu dat ik daarnaar moet luisteren.

Ik weet nu welke seksuele kracht in mij zit, ben er niet meer bang voor en kan nu zelfs plezier hebben in masturberen en begin nu steeds beter met mijn orgasmes om te gaan, eindelijk. Klaarkomen is nu geen moeizame bedoeling meer maar gewoon een feestje.

Intenser, bevredigender. Gek dat zo’n paar massages mij op weg geholpen hebben. Ok, ik heb ook veel en lang gepraat. En het allerleukste is dat ik gewoon op het goede spoor gezet ben en ook weet dat ik het allemaal zelf moet en kan. Nu nog een leuk vriendje die mij voldoende begrijpt en tijd voor mij heeft….

Sophia (*), 27

(*) Naam gewijzigd om privacy-redenen

Bernard: Sophia had relatief behandelbare problemen, vooral veroorzaakt door haar relatie. Ze heeft nu inzicht in de oorzaken en werkt eraan. Vaginisme is een serieus probleem dat vaak medische en/of psychologische hulp vereist. Meestal verwijs ik vrouwen met dit probleem naar een gynaecoloog. YoniTherapie kan helpen of een behandeling ondersteunen. Het aanpakken van vaginisme vergt doorgaans meer dan de twee sessies die Sophia heeft gehad. Ik moet eerlijk zijn en je waarschuwen dat er geen garantie is dat het probleem volledig verdwijnt. Toch is er een redelijke kans op succes, mits je geduld hebt en bereid bent om eraan te werken.