Op zoek naar zichzelf…

Marijke (*) is 18 jaar oud en tijdens haar bezoeken voor ‘normale’ massages begint het gesprek over haar seksuele relatie met haar vriend. Ze kent hem al een paar jaar en ze wonen ongeveer een jaar samen. Marijke voelt dat er iets ontbreekt in haar seksleven en dat ze niet het plezier ervaart dat ze zou moeten hebben. Het begint allemaal een beetje saai te worden. Ze voelt zich niet prettig wanneer ze intiem is met haar vriend en zelden bereikt ze een orgasme. Ze heeft het gevoel dat ze seks ‘ondergaat’. Ze legt de schuld bij zichzelf en denkt dat er iets mis is met haar, dat ze ‘anders’ is, enzovoort.

We hebben uitgebreid gesproken over haar verwachtingen, gevoelens en wensen. Voor het eerst in haar leven praatte ze openlijk over haar eigen seksualiteit, eerst aarzelend en terughoudend, zoekend naar de juiste woorden. Maar nadat ze de eerste stappen had gezet, stroomden de ervaringen, herinneringen, verwachtingen en dromen over relaties en seksualiteit uit haar.

Ze is al meerdere keren geweest voor normale massages, maar durft nu voor het eerst te luisteren naar de signalen van haar eigen lichaam. De massages zijn niet alleen prettig, maar ook opwindend geworden.

Gedurende een reeks sessies heeft ze samen met ons haar gevoelens en verwachtingen ontdekt en onder woorden kunnen brengen. Ze beseft nu dat ze normaal is, ze begrijpt hoe verschillende mechanismen werken en hoe ze zelf actief kan zorgen dat ze krijgt wat ze nodig heeft.

Voor haar waren de veiligheid en intimiteit van de yonimassage-sessies bevrijdend. Voor het eerst hoefde ze geen rekening te houden met de wensen en verlangens van haar partner en kon ze luisteren naar de signalen van haar eigen lichaam. Ze heeft ontdekt wat ze nodig heeft, waar ze opgewonden van raakt, wat haar bevredigt. Ze weet nu wat ze wil, waarom en hoe, en het krijgen van een orgasme gaat gemakkelijker. Ze voelt zich vrouwelijker, aantrekkelijker en completer. Ze bespreekt dit nu met haar partner en overweegt om samen met hem een yonimassage-sessie bij ons te boeken.

(*) Naam gewijzigd om privacy-redenen