Hyperaktief

Chantal is 32 jaar oud. Ze is hyperactief, zit nooit stil en praat constant. Ze vindt het moeilijk om haar gedachten tot rust te brengen. Wanneer ik suggereer dat we tijdens de massage haar gedachten even op ‘nul’ zullen zetten, lacht ze me bijna uit. “Onmogelijk”, zegt ze. We praten een half uur lang over haar verleden, haar jeugd, het gebrek aan warmte en begeleiding.

Haar turbulente tienerjaren en haar eerste huwelijk… geen vrolijk verhaal, vol emotioneel en fysiek geweld. Bijna tien jaar geleden is ze letterlijk gevlucht, alles achterlatend om zichzelf te beschermen.

Sindsdien heeft ze slechts een paar relaties gehad, maar seks was vaak een obstakel. Ze worstelt hiermee en houdt enige afstand. Masturbatie vindt ze wel “aardig”, maar eigenlijk gaat haar seksleven aan haar voorbij. Een vriendin heeft haar overgehaald om ons te bezoeken. Een yonimassage lijkt haar niet meteen de oplossing, maar ze besluit het toch te proberen. In ons gesprek komen haar ervaringen, verlangens en dromen eerst aarzelend en vervolgens als een waterval naar boven. Ze erkent dat ze sterk verlangt naar een “normaal” seksleven, vooral nu ze net in een nieuwe relatie zit.

We beginnen zachtjes met de massage. Ze blijft praten, maar langzaamaan vertraagt haar tempo. Ze laat af en toe weten wat ze voelt, hoe het voelt. Er zijn tranen, boosheid, huilen, lachen, alles tegelijk. Maar ze geeft aan dat het goed is. Naarmate de massage vordert, wordt ze steeds rustiger. De harde lijnen in haar gezicht vervagen, haar ogen sluiten en voor het eerst is ze minutenlang stil, met een zachte glimlach op haar lippen. De yonimassage begint met zachte, voorzichtige aanrakingen om haar reactie te peilen. Tranen wellen op in haar ogen, maar via een afgesproken signaal laat ze weten dat het goed gaat, dat ze zich goed voelt.

Naarmate de yonimassage directer wordt, zakt ze langzaam weg en ontspant ze volledig. Wanneer de massage inwendig wordt, komen er plotseling emoties vrij. Verdriet en vreugde komen naar boven. Ze deelt stukken van haar verleden, haar ervaringen. Haar lichaam reageert vaak heftig, maar ze geeft aan dat alles oké is. Op een bepaald moment laat ik zien dat ze alles loslaat en het gewoon laat gebeuren. Tussendoor vertelt ze dat ze dingen voelt die ze nooit dacht te kunnen voelen, en dat ze blij is om de kracht van haar eigen seksualiteit te herontdekken.

Nadat de massage voorbij is en ze langzaam met zachte en tedere aanrakingen weer terugkeert naar de realiteit, zegt ze dat ze tot haar grote verbazing wel tien of vijftien minuten haar gedachten op “nul” heeft kunnen zetten… Ik vertel haar nog niet hoe lang het werkelijk was, dat bewaar ik voor later 🙂 Ze straalt, kijkt naar de stapel tissues die ze natgehuild heeft en lacht. Als ze naar huis gaat, zweeft ze…

De massage heeft haar problemen niet volledig opgelost, maar ze heeft weer contact met zichzelf, haar lichaam en haar seksualiteit. Ze kan nu verder op zoek gaan naar de vrouw diep vanbinnen in haar schuilt. Ze belooft om haar eigen beste vriendin te worden. Een volgende afspraak is al gepland.