Ik boek écht resultaat!

Je kan me denk ik wel, een typische vrouw van deze tijd noemen. Huis MOET in orde zijn, tuin MOET in orde zijn, kinderen MOETEN het goed doen op school, er goed uitzien, hobby’s hebben, job MOET OK zijn, man MOET OK zijn, ik MOET er goed uitzien, emails/gsm/faceboek/internet alles MOET meedraaien in de moderne wereld van snel en goed. De lat ligt zeer hoog en zonder multitasken kom je de dag niet heelhuids door.

Jaren aan een stuk heb ik niet eens gemerkt dat ik in dit patroon verzeild was geraakt. Totdat op een bepaald moment het touwtje breekt. Gedaan met alles doen, niets dat nog evident en soepel gaat. Geen energie meer om mijn computer aan te zetten, laat staan om de inhoud van een bericht te lezen/begrijpen. Professionele hulp ingeschakeld. Meer aan mezelf denken, ontspannen, stress vermijden is de boodschap. Multidisciplinaire aanpak omdat ik al (zonder dat ik dat zelf doorhad) zo diep zat. Hopen zeer zinvolle adviezen ter genezing aangereikt gekregen.

Op verschillende vlakken duidelijke verbetering maar nooit terug naar de echte essentie van het leven geraakt nl.: huis, gezin, job, man, jezelf ervaren zoals je het VOELT en niet zoals het door de media, maatschappij wordt voorgeschreven. Blijven zoeken naar nog nieuwere oplossingen omdat ik me helemaal niet kon associëren met de blije, mooie octupusvrouw die ik in de media zag blijven verschijnen. Gretig op zoek gegaan naar wellness behandelingen om te leren zweven, genieten.

Telkens van een kale reis thuisgekomen totdat ik op jou website terecht kwam. Een stap voor stap omschrijving van een massage waar IK centraal stond. IK met heel mijn rugzak vol ballast en mijn hoofd vol to do lijstjes. Niet ‘een lichaam’ dat voor een paar uurtjes wordt ondergedompeld in de duurste etherische olieën of zich laat wegzakken in een of andere luxe sauna, maar een persoon die op zoek is naar een luisterend oor, een begrijpend persoon, een uitlaatklep voor alles wat me op dat moment teveel lijkt.

En ja hoor, de massage was heerlijk. De aanraking met mijn lichaam was zo anders, zo teder, zo begripvol en zo op mijn behoeften afgestemd. Heel de behandeling verliep van minuut tot minuut zoals ze op de website beschreven stond, bijgestuurd door gesprekken die zo vanzelf liepen, die opeens zo logisch waren. Wat voelde ik me veilig en begrepen. Ik wilde meer. Me nog beter voelen, me eindelijk eens laten gaan.

De stap naar een yonimassage was niet meer dan een zeer logisch gevolg van hetgeen waar mijn lichaam op dat moment naar snakte. Ook al had ik nooit eerder van yoni, laat staan yonimassage en zeker al niet van yonitherapie gehoord in mijn leven. En toch voelde ik dat het goed zat. Ongelooflijk dat zo een verdoken plekje in je lijf de sleutel kan zijn tot het oplossen van dingen die jaren ondergesneeuwd en vastgeroest zitten.

Eigenlijk vind ik er geen woorden voor, hoewel ik er met jou al honderduit over gesproken heb ondertussen. Laten we zeggen dat het iets magisch heeft, iets onbereikbaar en toch heel dicht bij. Jij hebt de gave om met je handen elke vezel in mijn lijf te verroeren en met je gesprekken elke kronkel in mijn geest te masseren. Jij werkt niet alleen met een lichaam maar zeer zeker ook met de persoon in dat lichaam. Er wordt op geen enkel vlak iets van mij terug verwacht, er wordt nooit geoordeeld, enkel samen intensief gezocht  naar een oplossing, een nieuwe kijk op mezelf.

Jij levert een totaalpakket dat het uitgebreide aanbod van moderne ontspanningstechnieken overstijgt. Eigenlijk zouden ze jou aanpak in het leerprogramma van het middelbaar onderwijs moeten stoppen of een verplichte overlevering laten wezen van moeder naar dochter, vriendin naar vriendin. Veel belangrijker en essentiëler voor het leven dan het najagen van resultaten of het opleggen van regels. Ik heb dankzij jou het voorrecht om de dingen rondom mij van nu af aan bewuster te ervaren. Ik geniet van de extra dimensie die mijn leven heeft gekregen. En ja, uiteraard geniet mijn omgeving daar met volle teugen van mee.

Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen. Ook al geef je me de moeilijke opdracht om aan mezelf te blijven werken, maar met jou als ruggensteun lukt me dat wonderwel goed. En ja, als je van buiten mooi wilt zijn, moet je je van binnen goed voelen. Nooit eerder begrepen hoe zinvol deze uitspraak kon zijn.

Alleen jammer dat ik over deze ervaringen niet echt naar buiten kan/durf te komen. YoniMassage/therapie heeft in onze maatschappij tot nu toe een vervelende ondertoon. Grotendeels door onwetendheid, onbekendheid en deels door het feit dat alles wat met heel intieme delen te maken heeft al snel neigt naar seks, ongepast, vies. Zelfs aan mijn man durf ik niet het hele verhaal kwijt. Uit vrees dat hij deze therapie als een soort van vreemdgaan ziet, te intiem, te persoonlijk.

Doodjammer, want ik heb verre van het gevoel dat er iets mis mee is. Massage, praten en goed voelen worden algemeen aanvaard bevonden, dat kleine intieme plekje erbij (dat nou net hét verschil maakt) is er dan weer net teveel aan. Wat zou ik graag aan een aantal mensen, zelfs onbekenden, je adreskaartje geven zodat ik op die manier heel wat meer blije gezichten in het straatbeeld zie verschijnen. Helaas, de ‘moderne’ maatschappij is er nog niet klaar voor. Maak jij daar eens werk van? Ik help je graag mee.

Liefs

Chantal