Waarom Yonitherapie?

Waarom zouden vrouwen de stap naar yonitherapie zetten? Wat bezielt hen? Wat verlangen ze? Vanuit welke pijn reageren ze misschien? Dit laatste is een veel voorkomende ‘motivatie’ of aanzet. Laat ik duidelijk zijn: YoniTherapie is beslist geen medische hulpverlening. Het kan een (aanvullende) lichaamstherapie zijn voor zij die elders geen antwoord op hun noden krijgen.
Een andere reden is, een héél belangrijke, het “aandacht geven aan je eigen lichaam”.Omdat het over een zeer intensieve, intieme therapie gaat, is voor de meeste vrouwen de drempelvrees hoog, wat ook hun motivatie moge zijn. Getuigenissen van andere vrouwen kunnen daarom helpen. Op de site zijn, onder reacties, hun verhalen opgenomen.

YoniTherapie is geen therapie voor ieder probleem of voor iedereen. YoniTherapie is absoluut géén medische discipline, maar een alternatieve therapie. In veel gevallen doe je er dan ook goed aan, zeker als het een medisch probleem blijkt te zijn, daarover met je huisarts en/of seksuoloog, psycholoog, psychiater of een andere gespecialiseerde hulpverlener te gaan praten. Als tijdens onze gesprekken het voor mij duidelijk wordt dat gespecialiseerde hulp noodzakelijk of aangewezen is, of dat een andere therapeut meer geschikt is, zal ik je hierop ook attent maken. In die gevallen kan je YoniTherapie uiteraard zien als een extra hulp of een aanvullende therapie. Als YoniTherapie voor jouw geen oplossing is zullen we de therapiesessies stoppen, toch minstens voor dat specifieke probleem, of aanpassen. Dat wil niet zeggen dat ik je laat vallen, verre van dat. Maar wel dat we samen besluiten dat YoniTherapie voor jouw specifieke probleem niet de beste oplossing is en dat je ook gespecialiseerde hulp nodig hebt van anderen (je huisarts en/of seksuoloog, psycholoog, psychiater, enz.). Jouw welzijn staat steeds voorop.